gaziantep escort
Bugun...



Bodrum Belediyesi'ne soruşturma ve tepkiler sürüyor

Bodrum Belediyesi'ne yönelik imar yolsuzluğu soruşturma kapsamında polislerce evrak incelemesi yapıldı, CHP'li Torun çok sayıda polisin belediyeye gitmesini "algı operasyonu" olarak niteledi.

facebook-paylas
Tarih: 24-03-2022 16:10

Bodrum Belediyesi'ne soruşturma ve tepkiler sürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bodrum Belediyesi'ne yönelik soruşturmada polislerce arama yapılmasına tepki gösterdi.

Torun, yaptığı açıklamada, belediyede yapılan arama ve çok sayıda polisin görev almasını eleştirerek, şunları kaydetti:

“Bodrum Belediyemize yönelik olarak dün akşam saatlerinde başlatılan inceleme ve soruşturma süreci, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere karşı yürütülen hukuksuz girişimlerin ve algı operasyonlarının yeni bir halkasıdır. Belediyede görev yeri değiştirilen bir personelin sosyal medyadaki iddiaları üzerine başlatılan savcılık soruşturması kapsamında, belediyemizden istenilen bilgi ve belgeler şeffaflıkla emniyet personeline teslim edilmiştir. Kaldı ki belediyemiz söz konusu iddialarla ilgili kendi içinde bir soruşturma süreci de başlatmıştır ve süreç devam etmektedir.

Hal böyleyken, belediyemizden istenmesi halinde savcılığa ve emniyete sunulabilecek evraklar için 50’ye yakın polisle baskın yaptırmak, açık bir gözdağı verme ve itibarsızlaştırma çabasından başka bir şey değildir."

Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da "Ne yaparsanız yapın, hangi hukuksuz girişimden medet umarsanız umun, Bodrum Belediyemizi de diğer hiçbir belediyemizi de milletimizin gözünden ve gönlünden düşüremeyeceksiniz" diye seslendi. 

Yolsuzluk soruşturması

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde, imar usulsüzlükleri iddiası üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. 

Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin dün akşam saatlerinde belediyeye giderek inceleme yaptılar. Ekiplerin evrak incelemesi 8 saat sürdü. Ekiplerin incelemelerinin ardından konuyla ilgili dijital materyaller ile çok sayıda resmi evraka incelenmek üzere el konuldu. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaptığı açıklamada, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görevliyken yeri değiştirilen bir personelin iddiaları doğrultusunda inceleme ve soruşturma başlatıldığını belirtti. Aras, "Bütün iş ve işlemler mevzuat ve hukuka uygun olup her türlü denetime açıktır. Arkadaşlarımız görevlerini yapıyorlar, tabii ki inceleyecekler, gereken neyse yapılacak" dedi




Kaynak: ajansbizim

Editör: Mehmet Pekbaş




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI