gaziantep escort
Bugun...



FİFA Dünya Kupası maçları bugün başlıyor

Katar 2022, FİFA Dünya Kupası maçları bugün yapılacak açılış töreninin ardından başlıyor.

facebook-paylas
Tarih: 20-11-2022 11:45

FİFA Dünya Kupası maçları bugün başlıyor

Katar 2022, FİFA Dünya Kupası maçları bugün yapılacak açılış töreninin ardından başlıyor. 

Açılış törenine aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yer aldığı ülke liderleri de katılacak. 

El Bayt Stadı'ndaki törende Güney Kore'nin ünlü grubu BTS'in şarkıcısı Jungkook'un açılış töreninde diğerlerinin yanı sıra sahne alması bekleniyor. Sahne alacaklar arasında Amerikalı müzik grubu Black Eyed Peas ve Kolombiyalı şarkıcı J Balvin yer alıyor. 

Nijeryalı şarkıcı ve söz yazarı Patrick Nnaemeka Okorie ile Eylül ayı sonlarında 2022 Dünya Kupası'nın resmi marşını yayınlayan Amerikalı rapçi Lil Baby de sahneye çıkacak aisimler arasında. Hintli aktris ve dansçı Nora Fatehi, FIFA'nın 2022 FIFA Dünya Kupası resmi film müziğinin son sürümü olan FIFA'nın teklisi “Light The World”de de yer aldı.

İngiliz şarkıcı Dua Lipa, törende performansıyla ilgili haberleri yalanladı. Basında yer alan haberlere göre, Rod Stewart  Katar'da performans sergilemek için "1 milyon doları aşan" teklifi reddetti.  Son FIFA Dünya Kupası, 2018'de Rusya'nın ev sahipliğinde yapılmıştı. Oradaki açılış töreninde Will Smith, Robbie Williams ve Aida Garifullina gibi popüler isimlerin performanslarını sergiledi. 

El Bayt Stadyum 60.000 kişilik kapasiteye sahip ve "dikkat çekici" bir açılış törenin olacağı belirtiliyor.

Açılış töreninin ardından evsahibi Katar ile  Ekvador milli futbol takımları saat 19.00'da turnuvanın ilk maçında sahaya çıkacaklar. 

Katar’daki Dünya Kupası, turnuvanın 92 yıllık tarihinde bir Ortadoğu ülkesinde yapılacak ilk organizasyon. Turnuva ilk kez kuzey yarımkürede kış ayları yaşanırken yapılıyor. Turnuva 18 Aralık 2022 tarihindeki final maçı ve kapanış töreniyle sona erecek. 




Editör: Fatma Kaya




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI