gaziantep escort
Bugun...



İğnesiz Covid-19 aşı denemeleri başladı

İngiltere'de denenen iğnesiz aşı kullanılan teknoloji, virüsün nasıl mutasyona uğrayabileceğini tahmin etmeyi ve ortaya çıkan varyantları hedeflemesine izin vermeyi amaçlıyor.

facebook-paylas
Tarih: 14-12-2021 12:15

İğnesiz Covid-19 aşı denemeleri başladı

İngiltere'de Covid-19 varyantlarına ve gelecekteki koronavirüslere karşı ''geniş kapsamlı koruma'' sağlayabilecek iğnesiz yeni bir aşı için deneme başlatılıyor.

Southampton Üniversitesi, iğne yerine deriye itmek için hava memesi kullanan yeni aşıyı geliştirdi.

Ulusal Sağlık Araştırmaları Enstitüsü Southampton Klinik Araştırma Tesisi'nin klinik baş araştırmacısı ve direktörü Saul Faust, ''Hem Kovid-19 varyantları hem de gelecekteki koronavirüsleri göz önünde bulundurduğu için bu sadece 'başka bir' koronavirüs aşısı değil. Bu teknoloji, dünya çapında çok sayıda insana geniş kapsamlı koruma sağlayabilir'' dedi.  

Mevcut Covid-19 aşılarının çoğu, Ocak 2020'de bulunan virüsün ilk örneklerinden alınan spike proteini için RNA dizisini kullanırken, yeni aşı için kullanılan DIOSvax teknolojisi, virüsün nasıl mutasyona uğrayabileceğini tahmin etmeyi ve ortaya çıkan varyantlar hedef almayı amaçlıyor.  

Araştırma şirketi DIOSynVax ile aşıyı geliştiren Cambridge Üniversitesi'nden Profesör Jonathan Heeney, ''Yeni varyantlar ortaya çıktıkça ve bağışıklık azalmaya başladıkça daha yeni teknolojilere ihtiyacımız var. Bizi bir sonraki virüs tehditlerinden korumaya yardımcı olmaya hazır yeni nesil aşı adayları geliştirmeye devam etmemiz hayati önem taşıyor'' dedi.  

Aşının hem bağışıklık sistemini koronavirüslere karşı daha geniş bir koruyucu yanıt vermeye hazırlama şekli hem de nasıl iletildiği açısından yenilikçi olduğunu ifade eden Heeney, ''Önemli olan, geliştirdiğimiz evrensel bir koronavirüs aşısına doğru ilk adım, bizi sadece Covid-19 türevlerinden değil, gelecekteki koronavirüslerden de koruyor'' dedi.

Southampton bölgesinden mevcut bir aşının iki dozunu almış ancak destekleyici doz almayan gönüllüler, kendilerine 785 sterlin ödenecek olan deneme için aranıyor.




Kaynak: ajansbizim

Editör: Mehmet Pekbaş




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI