gaziantep escort
Bugun...



Kılıçdaroğlu: ''Erdoğan dönemi bitmiştir''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Erdoğan dönemi bitmiştir, Erdoğan dönemi ülkeye ciddi hasarlar vermiştir ve vermeye de devam etmektedir'' dedi.

facebook-paylas
Tarih: 13-07-2021 19:17

Kılıçdaroğlu: ''Erdoğan dönemi bitmiştir''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Erdoğan dönemi bitmiştir, Erdoğan dönemi ülkeye ciddi hasarlar vermiştir ve vermeye de devam etmektedir'' dedi. 

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul'da  Surp Takavor Kilisesi'ndeki saygısızlığa tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Kadıköy'de bir kilisenin duvarlarına çıkıp eylem yapanların provokatör olduklarını asla unutmayacağız. Onlar, birilerinin maşaları. Maşaların, bu topluma yön vermesini asla kabul etmeyeceğiz. Her inançtan insan başımızın üstündedir'' dedi. Kılıçdaroğlu, bu tür ''provokasyonların önümüzdeki günlerde de olabileceği'' uyarısında bulundu.

Somalı madencilerin Ankara dönüşündeki trafik kazası geçirdiğini ve iki işçinin yaşamını yetirdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Hak ararken hayatlarını kaybettiler" dedi. Kılıçdaroğlu, aynı hak arayışında olan sendikaların birlikte hareket etmesi gerektiğini, ancak bunun mümkün olamadığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu, ''Polislere, cami imamlarına, öğretmenlere, sağlıkçılara 3600 göstergeyi vereceğim'' vaadinin üzerinden  3 yıl 2 ay geçtiğini belirterek, ''Bir insan verdiği sözü tutmazsa ne olur, ona ne denir? 'Yalancı' denir, başka ne denebilir? Söz veriyorsan, sözünde durmuyorsan sana 'yalancı' denir. Erdoğan kendisini neden bu pozisyonun içine sokuyor? Çünkü polise, öğretmene verecek parası yok. Parayı, bütçeyi başkalarına tahsis etmiş durumda. Bu arkadaşlara sözüm söz, söke söke 3600 ek göstergeyi alacağım ve bu arkadaşlara vereceğim." diye konuştu. 

''Çözülemeyecek sorun yoktur''

Kılıçdaroğlu, bir parti heyetinin limanları ziyaret ederek, balıkçıların sorunlarını yerinde araştıracağını söyledi. Kılıçdaroğlu, ''CHP, tarihinde ilk kez belki de bu kadar yoğun çalışıyor. Balıkçıların sorunu mu, Hopa'dan başlayarak ta İskenderun'a kadar gidecekler. Her bölgede balıkçıların sorunlarını raporlayacaklar. Bunların yapamadığını yapıyoruz, yapacağız. Çünkü biz iktidar olacağız, bütün sorunları çözeceğiz'' dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP heyetlerinin bazı illeri ziyaret ettiğini, kendisinin de Edirne'ye gittiğini belirterek, bu gezilerden izlenimler aktardı. ''Çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Bize güvenin, kendinize güvenin ve emin olun Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur, hepsini çözeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, partililerden ''asla karamsarlığa kapılmamalarını istedi. 

''Esas duruşa geç, Erdoğan burada''

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlerle bir toplantı yaptığını ifade ederek, "Nereden aklına geldiyse gençleri hatırlamak? Benim hatırlattığımı da kimse unutmasın. 'Gençleri yaftalamayın, hafife almayın, istismar etmeyin' diyor. Gençleri yaftalayan, hafife alan ve istismar eden de sensin. Bir tane genç kızımız ayak ayak üstüne atmış, 'Esas duruşa geç, Erdoğan burada.' Akıl alacak şey değil. Bunlar gençlerle nasıl konuşacaklarını, nasıl şakalaşacaklarını da bilmiyorlar" diye konuştu. 

''Tweet atarsam gözaltına alınır mıyım diye düşünmeyin''

İşsizliğin aile kurumunu temelden sarstığını ve işsizliğin bütün kötülüklerin anası olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bir genç tweet atmış Erdoğan'ın konuşmasıyla ilgili: 'Ortalama bir araç nasıl 200-250 bin oluyor? Ortalama bir ev nasıl 1 milyon oluyor? Ülkenin ana gündemi bu olmalı. Çalışarak, helal parayla bir ev, bir araba alamıyoruz. Kredi borcu ödemekten ciğerimiz soldu, cidden yeter artık ya.' Evet gençler yeter artık ya. Sevgili gençler sizin hayalleriniz bizim hedeflerimizdir. Bu konuda bir anlaşalım. Kurduğunuz bütün hayaller CHP'nin hedefi olacaktır, o hedefe yürüyeceğiz. 

Bu saray ve beslemelerinin masallarını bırakın, onların size getirebileceği hiçbir fayda yok. İşsizlik diz boyu, bunu da gayet iyi biliyorum. Erdoğan'ın söylemlerinin tamamına kulaklarınızı tıkayın, 'Böyle bir adam yoktur.' deyin. Biz yeniden güç birliği yapmak zorundayız. Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz sevgili gençler. İlk kez sandığa gidip oy kullanacak 6 milyon 300 bin genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kaderini belirleyecek. Demokrasi mi, özgürlük mü istiyorsunuz? Sandığa gidin. İktidarı değiştirdikten, Millet İttifakı'na teslim ettikten sonra 'Tweet atarsam gözaltına alınır mıyım?' diye sakın düşünmeyin. Sizin güvenceniz bu kardeşiniz olacaktır."

''Söke söke alacağım ve satacağım''

''Uçakları satacağım'' dediği için, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz istikametini kaybetmiş avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz" ifadesini kullandığını anlatan Kılıçdaroğlu, bunu "Vallahi de satacağım billahi de satacağım. Söke söke alacağım ve satacağım. Sadece uçakları değil, o garaja koyduğun her birisi milyon dolar olan o pahalı arabaların tamamını satacağım" dedi. 

Erdoğan'ın "Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın. Neyle? Tarifeli uçakla mı?" diye sorduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i örnek gösterdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 "Merkel de geziyor tarifeli uçaklarla. Bizi kıskanıyor mu Merkel? Kesin kıskanıyor benim niye 13 uçağım yok, 15 uçağım yok' diye. Allah bunlara akıl fikir versin. Yani parayla itibar olacağını sanıyorlar. Parayla itibar olmaz kardeşim, parayla itibar olmaz. Hele israfa itibar hiç olmaz. Böyle görüyorlar. İtibarın stratejik bir akıl olduğunun farkında bile değiller bunlar. Sen adaletli davrandığın zaman herkes sana itibar gösterir. Namuslu olduğu zaman, harama eli uzatmadığın zaman itibarın olur senin; gücün olur, kuvvetin olur, meydan okursun o zaman insanlara.'' 

''Erdoğan dönemi bitmiştir''

"Devletin bürokrasisi saray beslemelerine teslim edildi'' diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Erdoğan dönemi bitmiştir. Erdoğan dönemi ciddi hasarlar vermiştir ve vermeye de devam etmektedir ama biz bu ülkeyi seven insanlar olarak hiçbir ayrım yapmadan, ülkenin çıkarlarını önceleyerek birlikte hareket etmek zorundayız. Erdoğan diyor ki, 'Memleketi size teslim etmeyeceğiz.' Memleketi sen bize teslim etmeyeceksin, memleketi, millet teslim edecek Millet İttifak'ına. Bu millet, Millet İttifakı'na iktidarı teslim edecektir, buna inanıyorum ve bütün bu rezaletler sona erecektir. Daha güzel bir Türkiye'yi, daha barışçı bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Güzellikle inşa edeceğiz. Hiç kimseyi ayırmayacağız. Kimliği, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun herkesi kucaklayacağız. Ayrımcılık yapmayacağız."  

Kılıçdaroğlu, nasıl bir Cumhurbaşkanı istedikleri konusunda da şunları söyledi:

"83 milyonu kucaklayan bir cumhurbaşkanı. Kendisinin ve ailesinin yaşamı ile topluma örnek bir cumhurbaşkanı. Harcanan her kuruşun hesabını milletine veren bir cumhurbaşkanı. Soruna insanca eğilen, kaynakların sağlıklı kullanılıp kullanılmadığına bakan, saygılı bir cumhurbaşkanı. Mal varlığı dolayısıyla tehdit edilmeyen, onurlu ve dik duran bir cumhurbaşkanı. Güç eline geçtiği zaman yozlaşmayan bir cumhurbaşkanı, gücü akılcı kontrol eden bir cumhurbaşkanı. İstediğimiz cumhurbaşkanı budur. Tüm vatandaşlardan isteğim; sandığa gittiğiniz zaman vicdanınızın sesini dinleyin. Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yoktur."

"İçerde efelenip dışarda kedi kesilenler''

Sınır kapılarında Türk TIR'larının sorunlar yaşadığını, gereksiz yere paralar alındığını, sürücülerin yakındığını ve sesini duyuramadığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Kimse bizim sesimiz olmuyor, sorunlarımızı çözmüyor' diyor. Sevgili kardeşim, söylediğini burada aynen okudum. Senin sesin olmak, sorununu çözmek benim görevimdir zaten. Eğer CHP'li iki milletvekili gelip seni dinliyorsa, sorunlarını aktarıyorsan, bil ki senin sözcün CHP'dir ve o arkadaşlardır. Çözüm var, sandık gelecek, gideceksin sandığa, bu sarayın aktörü ve beslemelerine güzel bir ders vereceksin, oyun bitecek. O zaman göreceksin sen Türk TIR'ları bekliyor mu, beklemiyor mu, sorun çözülüyor mu çözülmüyor mu? İçerde efelenip dışarda kedi kesilenler kimlerdir, o zaman göreceksin."

 ''Batsın sizin yerliliğiniz ve milliliğiniz''

Kılıçdaroğlu, bir CHP heyetinin ''emeğin başkenti'' Zonguldak'a gittiğini belirterek,  5 bin kişilik işçi kadrosu olmasına karşın Türkiye Taşkömürü Kurumunun işçi alımına gitmediğini söyledi.  Kılıçdaroğlu, ''Nüfusu azalıyor Zonguldak'ın. Herkes Zonguldak'ı terk ediyor. Zonguldak çalışan işçilerin değil emeklilerin kenti oldu. Bu ayıptan Zonguldaklılar kurtulacak'' diye konuştu. 

Tütünün tekellere teslim ediğini anlatan Kılıçdaroğlu, tütün ekiminin büyük ölçüde engellendiğini söyledi. 2003 yılından bu yana tütün ithalatı için 6,4 milyar dolar ödendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ''Adıyamanlı, Malatyalı kardeşlerime seslenmek isterim; bu 6 milyar 435 milyon dolar size ödenseydi siz dağın taşın tamamına tütün ekerdiniz, dünyaya tütün ihraç ederdiniz, değil mi? 6 milyar doları yabancılara, başka çiftçilere verdiler. Bunlar 'Biz yerli ve milliyiz.' diyorlar. Batsın sizin yerliliğiniz ve milliliğiniz" dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde, her kuruluş hesabını vermenin bir devlet görevi olduğunu göstereceklerini, ''saray beslemelerinin işine son vereceklerini'', "üç beş maaşlı alma dönemini'' bitireceklerini söyledi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz  darbe girişime konusunda kurulan araştırma komisyonunun raporunu hala yayımlamadığını de belirterek, ''Rapordan vatandaşın haberdar olmasının istenmediğini'' söyledi.  




Kaynak: ajansbizim

Editör: Mehmet Pekbaş




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 34 30 1 3 80 21 93 +59
2 Fenerbahçe 34 28 1 5 89 31 89 +58
3 Trabzonspor 34 18 12 4 60 45 58 +15
4 Başakşehir FK 34 15 12 7 46 39 52 +7
5 Beşiktaş 34 15 13 6 45 40 51 +5
6 Kasımpaşa 34 14 13 7 56 59 49 -3
7 Çaykur Rizespor 34 14 13 7 45 51 49 -6
8 Alanyaspor 34 12 10 12 49 46 48 +3
9 Sivasspor 34 12 10 12 41 45 48 -4
10 Antalyaspor 34 11 11 12 39 42 45 -3
11 Adana Demirspor 34 9 11 14 49 47 41 +2
12 Kayserispor 34 11 13 10 39 48 40 -9
13 Samsunspor 34 10 15 9 37 44 39 -7
14 MKE Ankaragücü 34 8 12 14 42 45 38 -3
15 Fatih Karagümrük 34 9 16 9 41 43 36 -2
16 Konyaspor 34 8 14 12 34 48 36 -14
17 Gaziantep FK 34 9 18 7 39 54 34 -15
18 Hatayspor 34 7 15 12 38 48 33 -10
19 Pendikspor 34 7 18 9 38 70 30 -32
20 İstanbulspor 34 4 23 7 26 67 16 -41
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 32 23 6 3 73 28 72 +45
2 Göztepe 32 20 6 6 56 19 66 +37
3 Sakaryaspor 32 16 7 9 48 33 57 +15
4 Çorum FK 32 16 9 7 53 33 55 +20
5 Kocaelispor 32 16 9 7 48 36 55 +12
6 Bodrumspor 32 14 7 11 39 21 53 +18
7 Boluspor 32 14 10 8 31 33 50 -2
8 Bandırmaspor 32 12 9 11 47 30 47 +17
9 Gençlerbirliği 32 12 9 11 37 32 47 +5
10 Erzurumspor FK 32 12 9 11 30 28 44 +2
11 Keçiörengücü 32 10 13 9 32 40 39 -8
12 Manisa FK 32 8 11 13 39 38 37 +1
13 Ümraniyespor 32 10 15 7 36 46 37 -10
14 Şanlıurfaspor 32 8 14 10 29 36 34 -7
15 Tuzlaspor 32 8 14 10 32 46 34 -14
16 Adanaspor 32 9 17 6 25 45 33 -20
17 Altay 32 5 24 3 15 73 15 -58
18 Giresunspor 32 2 26 4 15 68 7 -53
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 35 25 5 5 77 29 80 +48
2 Van Spor FK 35 24 5 6 63 34 78 +29
3 Bucaspor 1928 35 20 5 10 51 24 70 +27
4 1461 Trabzon FK 35 20 6 9 66 35 69 +31
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 35 16 9 10 48 31 58 +17
6 Ankaraspor 35 15 8 12 42 32 57 +10
7 Karacabey Belediye Spor 35 13 10 12 42 34 51 +8
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 35 14 14 7 44 37 49 +7
9 Ankara Demirspor 35 14 16 5 38 44 47 -6
10 Diyarbekir Spor 35 12 14 9 38 38 45 0
11 Kırklarelispor 35 11 13 11 32 38 44 -6
12 Altınordu 35 10 13 12 42 36 42 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 35 10 13 12 24 34 42 -10
14 Serik Belediyespor 35 10 15 10 29 39 40 -10
15 Nazilli Belediyespor 36 11 16 9 38 57 39 -19
16 Zonguldak Kömürspor 35 10 17 8 38 56 35 -18
17 Kırşehir Futbol SK 35 5 22 8 34 71 23 -37
18 Bursaspor 35 5 22 8 25 64 20 -39
19 Adıyaman FK 35 3 25 7 24 62 16 -38
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 28 22 2 4 67 18 70 +49
2 Aliağa Futbol A.Ş. 28 19 0 9 60 18 66 +42
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 28 15 6 7 40 25 52 +15
4 52 Orduspor FK 28 14 7 7 40 28 49 +12
5 İnegöl Kafkas GK 28 13 7 8 37 30 47 +7
6 Edirnespor 28 13 10 5 45 28 44 +17
7 Mardin 1969 Spor 28 12 11 5 40 34 41 +6
8 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
9 Karabük İdmanyurdu Spor 28 10 13 5 27 44 35 -17
10 Artvin Hopaspor 28 9 12 7 33 29 34 +4
11 Talasgücü Belediyespor 28 10 14 4 34 45 34 -11
12 Kırıkkalegücü FK 28 8 15 5 31 42 29 -11
13 Gümüşhanespor 28 4 14 10 25 49 22 -24
14 Malatya Arguvanspor 28 3 21 4 21 57 13 -36
15 Tarsus İdman Yurdu 28 2 22 4 20 83 10 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/05/2024 Beşiktaş vs Çaykur Rizespor
 03/05/2024 MKE Ankaragücü vs Alanyaspor
 04/05/2024 İstanbulspor vs Adana Demirspor
 04/05/2024 Kayserispor vs Fatih Karagümrük
 04/05/2024 Samsunspor vs Trabzonspor
 05/05/2024 Başakşehir FK vs Kasımpaşa
 05/05/2024 Galatasaray vs Sivasspor
 05/05/2024 Gaziantep FK vs Hatayspor
 06/05/2024 Antalyaspor vs Pendikspor
 06/05/2024 Konyaspor vs Fenerbahçe
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Eyüpspor vs Göztepe
 05/05/2024 Altay vs Adanaspor
 05/05/2024 Bandırmaspor vs Keçiörengücü
 05/05/2024 Bodrum FK vs Kocaelispor
 05/05/2024 Çorum FK vs Şanlıurfaspor
 05/05/2024 Gençlerbirliği vs Giresunspor
 05/05/2024 Manisa FK vs Boluspor
 05/05/2024 Sakaryaspor vs Tuzlaspor
 05/05/2024 Ümraniyespor vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Adıyaman FK vs Hes İlaç Afyonspor
 04/05/2024 Altınordu vs Ankaraspor
 04/05/2024 Ankara Demirspor vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Karacabey Belediye Spor
 04/05/2024 Bucaspor 1928 vs Diyarbekir Spor
 04/05/2024 Bursaspor vs Van Spor FK
 04/05/2024 Kırklarelispor vs Zonguldak Kömürspor
 04/05/2024 Kırşehir Futbol SK vs 1461 Trabzon FK
 04/05/2024 Serik Belediyespor vs Esenler Erokspor
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Karacabey Belediye Spor Karacabey Belediye Spor ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  Karacabey Belediye Spor yenilmez
 04/05/2024 Bucaspor 1928 - Diyarbekir Spor Diyarbekir Spor ligde deplasmandaki son 8 maçında hiç kazanamadı  Bucaspor 1928 yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor 3 - 4 Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor 2 - 4 Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Artvin Hopaspor 0 - 1 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor 4 - 2 İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu 1 - 1 Karabük İdmanyurdu Spor
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor 1 - 0 Edirnespor
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. 6 - 3 Kırıkkalegücü FK
resmi ilanlar
Henüz anket oluşturulmamış.
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI