gaziantep escort
Bugun...



KKTC’den İngiltere'ye tepki

KKTC Birleşik Krallık Prensi Edward ve eşi Sophie’nin Güney Kıbrıs Rum kesimine yapacağı ziyaret nedeniyle yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2022 19:55

KKTC’den İngiltere'ye tepki

KKTC Birleşik Krallık Prensi Edward ve eşi Sophie’nin Güney Kıbrıs Rum kesimine yapacağı  ziyaret nedeniyle yaşanan gelişmelere tepki gösterdi ve "Birleşik Krallık’ın Kıbrıs sorununu çözme konusundaki samimiyetinin sorgulanır hale geldiğinin gözlemlendiğini" bildirdi

KKTC Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada “İki tarafa eşit muameleyle ve tarafsızlık prensibine uygun hareket edilmesi beklentimizi bir kez daha bu vesileyle yinelemekte yarar görüyoruz” denildi.

Açıklamada, “Birleşik Krallık’ın, Kıbrıs adasında iki tarafa eşit muamele göstermesi, taraflara Kıbrıs konusunda yardımcı olabilmesi ve tarafsız kalma ilkesine sadık kalması en büyük temenni ve arzumuz olmuştur. Ne var ki, müktesep hak olarak Kıbrıs Adası’nın egemen eşit halkı olan Kıbrıs Türk halkının eşit statüsüne saygı gösterilmesi hususunda yeni bir haksızlık yapıldığını üzülerek gözlemliyoruz” ifadesi kullanıldı.

Birleşik Krallık Prensi Edward’ın eşi Sophie ile birlikte, 20 Haziran’da, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni ziyaret edeceği, ziyaret sırasında İngiliz Üsleri’nde ve BM Ara Bölge’de görüşmelerde bulunacağı, Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geleceği ve isimleri belirlenmemiş ‘bazı Kıbrıslı Türkler’ ile de görüşüleceğinin açıklandığı belirtilen açıklamada, bu öğrenilir öğrenilmez KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın talimatıyla, İngiliz Yüksek Komiserliği’ne Prens Edward’ın KKTC’ye de gelerek Kıbrıs Türk halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin istendiği, hatta “resmi” bir ziyaret olmaması için sosyal nitelikte bir ziyaretin de olabileceğinin belirtildiği kaydedildi.

Her şeyden önce İngiltere Kraliyet Ailesi’nin, siyasetin dışında, insani, yardımsever ve hoşgörülü duruşları ile tüm dünya tarafından takdir edildiği ve sevgi topladığı bilinmektedir.

Açıklamada, “ne yazık ki, dün alınan yanıtta, Birleşik Krallık’ın böylesi bir ziyareti siyasileştirip, Kıbrıs Türk halkını yok sayarak seçilmiş Cumhurbaşkanını de göz ardı ettiğini ve Kraliyet Ailesi’nin siyasete karıştırıldığını üzülerek görüyoruz” denildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Kıbrıs Türk halkının eşitliğini göz ardı eden her davranışa tepki vereceğimizin ve kabul etmeyeceğimizin altını çizerken, Prens Edward’ın sadece Sn. Anastasiadis’i ziyaret etmesi ve adanın eşit sahiplerinden biri olan Kıbrıs Türklerinin, ‘bazı Kıbrıslı Türkler ile görüşüleceği’ kisvesi altında, seçilmiş yetkililerin yok farz edilmesinin kabul edilebilir bir yanının olmadığını vurguluyoruz.

Birleşik Krallık’ın Kıbrıs sorununu çözme konusundaki samimiyetinin sorgulanır hale geldiğini gözlemlerken, iki tarafa eşit muameleyle ve tarafsızlık prensibine uygun hareket edilmesi beklentimizi bir kez daha bu vesileyle yinelemekte yarar görüyoruz”.




Kaynak: AjansBizim

Editör: Mehmet Pekbaş




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI