gaziantep escort
Bugun...



Milletvekillerine ayrıcalıklar durmak bilmiyor

TBMM kampüsünde yaşlı ve hasta milletvekillerini TBMM içindeki polikliniklere götürecek golf araçlı servis başlatıldı.

facebook-paylas
Tarih: 24-04-2024 15:24

Milletvekillerine ayrıcalıklar durmak bilmiyor

Milletvekillerine tanınan ayrıcalıklar milletin dudağını uçuklatıyor.  

TBMM'de kendilerinin çıkartarak yine kendilerinin faydalandıkları, maaş zammından diş implantlarına, diplomatik pasaporttan hava ve karadaki ayrıcalıklar millet ile vekilin arasında sosyal ve ekonomik yönden uçurum yaratıyor.

En son Meclis yönetimi (hemen hemen bütün milletvekillerinin araçları olmasına rağmen) yaşlı milletvekillerini polikliniklere götürmek için elektrikli golf arabasını Meclis kampüsünde hizmete soktu.

İşçiye, emekliye zam yokken, halen 141 bin TL tutarında maaş alan milletvekili maaşlarına  Temmuz ayında 43 bin lira zam yapılacak. 

Milletvekillerine ayrıcalık sadece maaşlarına zam yapmakla kalmıyor. Buna göre sayısı 13 bin 500’ü geçen milletvekili, eski milletvekili ve sosyal güvenlik şemsiyesindeki aile fertlerine Meclis’in ödediği gözlük ve çerçeve bedelleri de arttırılmıştı. Yine işitme cihazında her kulak için 3 bin lira ve tamir ücreti meclis bütçesinden ödeniyor. Bu fiyatlar her yıl enflasyon oranında otomatik olarak arttırılıyor.

Karada ve havada ayrıcalık 

Milletvekillerine Türk Hava Yolları (THY) tarafından da bazı avantajlar sağlanıyor. Milletvekilleri, ekonomi sınıfından aldıkları biletleri ücretsiz olarak "business class"a dönüştürebiliyor. 

Trafik ihlali yapan milletvekillerine 'dokunulmazlık' gerekçesiyle trafik cezası yok, tutanak var...

Telefon faturaları "şirketten"

Milletvekillerinin yasama dönemleri içindeki haberleşme giderleri de büyük ölçüde sağlanıyor. Vekil ofislerine iki ayrı operatörün hattının takılı olduğu iki ayrı cep telefonu veriliyor. Faturalar da TBMM tarafından ödeniyor.

Ömür boyu hususi damgalı pasaport

Milletvekillerine, eşlerine ve çocuklarına, görevleri devam ettiği süre boyunca diplomatik pasaport tahsis ediliyor. Vekilliği sona erenlere ve eşlerine ise ömür boyu taşıyacakları hususi damgalı pasaport temin ediliyor.

Şimdi de Meclis kampüsü içinde yer alan polikliniklere yaşlı milletvekillerini taşımak için 5-6 adet elektrikli golf aracı alındığı öğrenildi.

Golf aracını Meclis kampüsünde görenler ise "Mecliste golf sahası yok. Bu neyin nesi? Bakalım vekiller kendileri için daha ne gibi ayrıcalıklar getirecekler?" sorusunu dile getirirken şaşkınlıklarını da gizleyemediler.




Kaynak: Ajans Bizim

Editör: Mehmet Pekbaş




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI