gaziantep escort
Bugun...



Özgür Özel’den ‘Lütfü Savaş’ açıklaması

CHP Lideri Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 20-02-2024 23:31

Özgür Özel’den ‘Lütfü Savaş’ açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis’teki haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada, “bütün veriler, bilgiler ve anketlerdeki seyre baktığımızda Hatay'da sayın Lütfü Savaş ile yola devam etme kararı verdik” şeklinde konuştu.

Özgür Özel, CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıtlar veren Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesine ilişkin de konuştu.

İLİÇ ELEŞTİRİSİ: ‘BAŞKA ÜLKEDE BAKAN, BAŞBAKAN İSTİFA EDER’

Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan maden faciasının uzun süredir beklendiğini ve gerekli uyarıların bölge halkı tarafından defalarca yapıldığını belirten Özgür Özel, şunları kaydetti:

“Nasıl bir felaketin daha kenarından geçtiğimizin de hepimizin bilincinde olması lazım. Bu mesele aslında herhangi bir demokraside turnusol kağıdı gibidir ve bu yaşandığında iktidarın özrü, özeleştirisi onu kurtarmaz. Başka ülkede bakan, başbakan istifa eder.

Öyle bir medya düzeni, bastırılmış sesler ve gündemin değiştirilmesiyle karşı karşıyayız ki biz de hep o bölgeye dikkat çekti. Yaklaşık 3 yıl önce siyanür sızıntısı oldu, o zaman geçici olarak kapatıldı ancak şirkete para cezası kesildi ve sadece aylar sonra bu şirkete de vergi affı getirdiler. 16 milyon TL ceza kestiler, 222 milyon TL vergi affı uyguladılar.”

BAHÇELİ’YE TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, maden şirketine verilen “ÇED gerekli değildir” raporuyla ilgili dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u aklamaya çalışmasına da tepki gösteren Özel, “Genel müdürün imzasında Bakan Kurum'u sorumlu olmadığını söylüyorsun. Genel müdür, Bakan Murat Kurum adına imza atıyor. Belge, bunun tek sorumlusunun Kurum olduğunu söylüyor. Eğer Bakan adına atılan imzayla İliç'te bunlar yaşandıysa ve hâlâ 'Bakan sorumlu değil' diyorsan ben bunu sizlerin vicdanınıza bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A YANIT: ‘ŞANTAJCIYA PRİM VERECEK BİRİSİNİ GÖRÜYOR MUSUN KARŞINDA?’

CHP seçmenlerine seslenen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da yanıt veren Özel, şunları dile getirdi:

“Kalbindeki taşın yumuşadığına inanacak enayi var mı karşında? Ordu'da 'Ben varsam doğal gaz var' diyen şantajcıya prim verecek birisini görüyor musun karşında? CHP'ye ayna tuttuğunda onu sana çevirirler. Ona baktığında seni var eden milleti tehdit eden bir şantajcıyı, kendi, çevresini zenginleştirip milleti yoksulluğa ve sefalete terk eden birini, yerel seçimleri kaybedeceğini anladığında Abdullah Öcalan'dan mektup okutacak kadar çürümüş bir siyasetçi göreceksin.”

‘HATAY'DA LÜTFÜ SAVAŞ İLE YOLA DEVAM ETME KARARI VERDİK’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesine ilişkin de konuşan Özel, sözlerine şöyle devam etti:

“Lütfü Savaş reklam filminde oynamak istemedi. Lansman toplantısında son güne kadar sahada olan bir anket istedik. Sayın Lütfü Savaş anlayış gösterdi, orada da yer almadı. Ertesi gün genel merkezimizde toplandık. MYK salonumuzda toplam 40 kişi oturduk. Bütün anketler değerlendirildi. Bir yanda AKP'nin şantaj yaptığı depremzedeler, bir yanda örgütümüz ve yapılan anketler doğrultusunda gece saat 03.00'te Lütfü Savaş'ın da yakınlarını kaybeden bir depremzede olarak, ilk gece yaptığı açıklamaları da not ederek, kendi özeleştirimizi de yaparak, Hatay'ı AKP'nin sultasına alıp bütün veriler, bilgiler ve anketlerdeki seyre baktığımızda Hatay'da sayın Lütfü Savaş ile yola devam etme kararı verdik.

‘HERKESİ TÜRKİYE İTTİFAKINDA BİRLEŞMEYE DAVET EDİYORUM’

Hatay AKP’nin eline geçerse ne olacağı bellidir. Türkiye'deki tüm belediyelerimiz ile Hatay ile dayanışma içinde olacağız. Hatay'ı mahsun bırakmakla tehdit eden birine boyun eğmeyecek bir şehir varsa o da Hatay'dır. Bunu da Erdoğan, 31 Mart'ta görecektir.

Cumhur İttifakı'nın karşısında bütün vatanseverleri, milliyetçileri, cumhuriyetçileri, yalana talana karşı herkesi Türkiye ittifakında birleşmeye davet ediyorum. Cumhur İttifakı'nın koyu gri rengine karşı bizim ittifakımızın rengi Türkiye'nin rengidir, kırmızı ve beyazdır. Türkiye ittifakından Milli Takım gol atınca kim seviniyorsa, İstiklal Marşı'nı kim gözü yaşlı okuyorsa ondan oy istiyorum.”




Kaynak: ilerihaber.org

Editör: Mehmet Pekbaş




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI