gaziantep escort
Bugun...



Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'e büyük ilgi

Hülya Koçyiğit, Halit Refiğ ile 27 Mayıs 1960 ihtilalini konu alan bir senaryo üzerinde çalışmış, ancak hayata geçirilememiş.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-05-2022 10:14:51 Tarih: 24-05-2022 10:10

Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'e  büyük ilgi

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit, Yozgat Bozok Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Sinema Okur Yazarlar Derneği ortaklığında düzenlenen söyleşiye katılmak üzere geldiği Yozgat’ta büyük ilgi gördü. 

Üniversitede, öğrenci ve sevenleriyle bir araya gelen Koçyiğit, dinleyenlere ‘’İdeallerinizin üzerine giderek başarıyı yakalayın’’ tavsiyesinde bulundu.

Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşiye, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da katıldı. Çok sayıda öğretim üyesi, öğrenci ve Hülya Koçyiğit hayranlarının katıldığı söyleşinin moderatörlüğünü Yozgat Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı yaptı. 

Hülya Koçyiğit, kendisine yöneltilen Türk sineması ile ilgili sorulara içtenlikle yanıt verdi. Yozgat’ta ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren sanatçı, Yozgat Bozok Üniversitesi gibi ayrıcalıkları olan ihtisas üniversitelerinin ülkenin geleceği için çok değerli olduğunu dile getirdi. Hülya Koçyiğit, hayatı, sinema serüveni, filmleri, kariyeri ve başarı hikâyelerini hayranlarıyla paylaşırken, 1963 yılında Metin Erksan gibi usta bir yönetmenin Berlin Film Festivalinde Altın Ayı ödüllü ‘Susuz Yaz’ filmiyle sinema ve Yeşilçam serüvenine başladığını söyledi. Sinema hayatı boyunca toplumsal gerçekçi filmlerde oynadığının altını çizen Koçyiğit, kadının toplumdaki yeri, Türk kadınının değeri ve gücünü yansıtan filmlerde oynamaktan keyif aldığı bilgisini paylaştı. 

27 Mayıs'ı konulu senaryo üzerinde çalışmış

Hülya Koçyiğit, ‘’Kaleme aldığınız senaryo var mı?’’ sorusuna, ‘’Kendi yazdığım bir senaryom yok. Lakin Halit Refiğ ile sekteye uğrayan demokrasi dönemlerinden biri olan 27 Mayıs 1960 ihtilalini konu alan bir senaryo üzerinde çalıştım. Lakin hayata geçiremedik. Bu anlamda içimde bir ukdedir. Üzerinde çok fazla emeğim olan bir senaryoydu’’ karşılığını verdi.

Sanatçı,  ‘’Öğrencilere sinema ve sektöre ilişkin Hülya Koçyiğit gözüyle nasıl önerilerde bulunursunuz?” sorusuna ise ‘’Onlar en iyisini bilirler. Bizim mesleğimiz deneyimleyerek öğrenilen bir meslek. Bir yandan üreterek, bir yandan toplumu tanıyarak mesajı olan bir ürüne ve hikayeye dönüştürmek kolay bir iş değil. Bir ustanın yanında sabırla, azimle çalışmalarını kesinlikle tavsiye ederim’’ diye karşılık verdi. 

Koçyiğit, ‘’Eğer bir hayaliniz varsa, bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız mutlaka ve mutlaka üzerine gidin! Küsmeyin, vazgeçmeyin, yorulmayın ve ideallerinizin üzerine giderek başarıyı yakalayın’’ uyarısında bulundu.

‘’Hayalleriniz varsa inancınız var’’

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ söyleşinin sonunda Yeşilçam ve Türk Sinemasının ünlü ismi Hülya Koçyiğit’e günün anısına hediye takdiminde bulundu, Yeşilçam’ın efsane ismini Yozgat’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Karadağ, ‘’Hülya Koçyiğit hanımefendi konuşmasında hayalleriniz olsun, dedi. Evet, hayalleriniz varsa inancınız var. İnancınız varsa kararlısınız. Kararlı iseniz başarırsınız. Üniversitemizin bir mottosu var; İnanmak başarmanın yarısıdır, özdeyişinden hareketle eğer inanıyorsanız ve hayalleriniz varsa inançlarının peşinden koşuyorsanız o kararlılığınız sizi başarıya götürür. Ondan dolayı üniversitemizin motto ve hedefini ‘Karalılıkla Başarıya’ olarak belirledik. Bizler marka üniversite olmanın bir hedefine odaklanmıştık. Buna en başında kendimiz inandık’’ dedi. 

Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesinin uzun yıllardan beri eğitim öğretime katkı sunmaya, farkındalık oluşturacak işler yapmaya devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: 

‘’Bir yandan ihtisas üniversitesi olmanın gereklerini yerine getirirken diğer taraftan bilgiyi teknolojiyle, teknolojiyi de sanayiciyle buluşturmaya çalışıyor. Dolayısıyla biz bu ülkenin yarınlarına ve geleceğine çok güveniyoruz. Hülya Koçyiğit hanımefendinin hayatının seyrine baktığımızda onu sizlerin gönlüne nakşettirten bu sektörde gösterdiği azmi, kararlılığı ve mesleğine olan aşkıdır. Başarı; emektir, çabadır, gayrettir ve çalışmaktır. Eğer siz kendinize güveniyorsanız ve kendinize inancınız varsa anahtar çalışmaktan geçer. Bu ilkenin çok değerli kıymetleri var. Onlardan bir tanesi de Hülya hanımefendidir. Türk sinemasının efsane ismi Hülya Koçyiğit’i üniversitemizde ağırlamaktan mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.’’




Kaynak: AjansBizim

Editör: Mehmet Pekbaş




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI