gaziantep escort
Bugun...



Tunus'ta pahalılığı protesto için kendini yakan futbolcu öldü

Pahalılıktan şikayet edince hakkında soruşturma başlatılması üzerine protesto için kendini yakan Tunuslu futbolcu Nizar Issaoui öldü.

facebook-paylas
Tarih: 15-04-2023 21:50

Tunus'ta pahalılığı protesto için kendini yakan futbolcu öldü

Pahalılıktan şikayet edince hakkında soruşturma başlatılması üzerine protesto için kendini yakan Tunuslu futbolcu Nizar Issaoui öldü. 

Kardeşi Ryad, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunus'ta profesyonel bir futbolcunun ülkeyi yöneten "polis devletini" protesto etmek amacıyla hafta başında kendini yakmasının ardından hayatını kaybettiğini söyledi.

Ryad, 35 yaşındaki Nizar Issaoui'nin Kairouan'ın merkez bölgesindeki Haffouz köyünde gerçekleştirdiği eylem nedeniyle üçüncü derece yanıklara maruz kaldığını söyledi.

Kardeşi, Kayravan'daki hastaneden Tunus'taki uzman yanık hastanesine götürüldüğünü ancak doktorların hayatını kurtaramadığını söyledi.

Ryad'ın verdiği bilgiye göre, Perşembe günü ölen Nizar Issaoui'nun cenazesi dün toprağa verildi."

Muz fiyatından şikayete soruşturma

Tunus medyasına göre, hükümetin belirlediği fiyatın iki katından daha ucuza muz alamadığı için şikayetçi olmasının ardından, Issaoui hakkında polis tarafından "terörizmle" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Issaoui, bunun üzerine polise karşı aşırı protestosunu gerçekleştirmeye karar verdi.

Sosyal medyada dolaşan bir videoda, Issaoui çığlık atarken görülüyor: "10 dinara muz satan biriyle tartıştığım için karakolda terörizmle suçlanıyorum. Muzla ilgili bir şikayet için terörizm."

Issaoui'nin protestosu, 17 Aralık 2010'da kendini yakarak öldüren ve Arap Baharı ayaklanmalarının tetikleyicisi olan Tunus devrimini ateşleyen sokak satıcısı Mohamed Bouazizi'nin protestosunu hatırlattı.

Tunus medyasının bildirdiğine göre, Issaoui'nin ölüm haberi Haffouz sokaklarında protestolara yol açtı. Genç göstericiler göz yaşartıcı gazla karşılık veren polise taş fırlattı.

Issaoui, alt liglerden üst liglere kadar çeşitli kulüplerde forma giydiği kariyerinin ardından öldüğünde serbest oyuncu konumundaydı. Issaoui, ölümcül eyleminden kısa bir süre önce yaptığı Facebook paylaşımında kendisini "ateşle ölüme" mahkum ettiğini belirterek, "Daha fazla enerjim kalmadı. Polis devleti bu cezanın bugün infaz edileceğini bilsin" diye yazdı




Kaynak: ajansbizim

Editör: Mehmet Pekbaş




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI