gaziantep escort
Bugun...


Ahmet Sarıkuş

facebook-paylas
ERKEN SEÇİM HAVASI
Tarih: 22-10-2020 00:19:00 Güncelleme: 22-10-2020 00:24:00


Özellikle ana muhalefet partisi CHP, son zamanlarda ‘erken seçim’ söylemlerini sıklaştırmaya başladı.
Erken seçim gelir mi, gelmez mi?
‘Ha geldi ha gelecek’ derken bazı siyasetçilerin çalışmalarına baktığımız zaman erken seçim havasını sezmemek elde değil.
***
Bu duruma Ankara’daki siyasi gündemi baz alarak örnek verirsek, erken seçime en hazır partinin her zamanki gibi Ak Parti olduğunu söylesek yerinde olur.
***
İl ziyaretleriyle, esnaf dinlemeleriyle, vatandaşlarla sohbetiyle İyi Parti’nin de Ak Parti’den eksik kalır bir yanı yok bana göre.
***
Zira, Genel Başkan Meral Akşener şehir şehir dolaşarak ‘vatandaşların nabzını tutmaya’ devam ediyor.
Kendisi, bugün de şehrimize bir ziyaret gerçekleştiriyor.
İncesu ve Develi ilçelerinin yanı sıra, Talas ve Sivas Caddesi esnafıyla da hasbihal edecek.
***
CHP kanadına baktığımız zaman, olası bir erken seçimde bu duruma en hazırlıksız yakalanan parti görünümünden henüz uzaklaşmış değil.
***
Son zamanlarda parti genel merkezine ‘muhalif’ çıkışlarıyla gündeme gelen ve ‘Bin Günde Memleket’ hareketini başlatan Muharrem İnce ise CHP’nin olası erken seçim yükünü tek başına sırtlamış gibi.
***
Çok konuşulsa ve iddia edilse de Muharrem İnce henüz yeni bir parti kurmadı. Bu, kurmayacağı anlamına gelmez tabi ki. Bu durumda da partinin yükünü almış değil, kendine çalışmış olur Muharrem İnce.
İnce’nin ilk seçimler öncesi kuracağı bir partinin, CHP’ye ‘ayak bağı’ olacağını söylesek bu da yanlış bir söylem olmaz.
***
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İnce’nin parti kurması halinde CHP’nin oy kaybetmeyeceğini iddia etse de bu durum bana göre böyle olmaz.
Muharrem İnce, CHP’li seçmenlerden illa ki oy alacaktır.
***
Gelelim Ak Parti’den kopup teşkilatlanmalarını da yavaş yavaş tamamlamaya çalışan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partilerine.
***
Bildiğiniz üzere Davutoğlu Gelecek, Babacan da Demokrasi ve Atılım adını verdikleri partileri duyurdu.
Her ikisi de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
***
Bu partilerin teşkilatlanma çalışmalarında ise bir zayıflık söz konusu bana göre.
Kayseri özelinde örnek verecek olursak çok da güçlü isimlerle yola çıkmadıklarını söylesek yanlış olmaz diye düşünüyorum.
***
Bana göre bu iki parti de olası erken seçime, en azından Kayseri için hazır değil.
Teşkilatlanmanın yanı sıra, milletvekilliğine Kayseri için 10 isim aday göster dediklerinde kimler aday gösterilir, kaçı seçilir? Onu da siz düşünün.
***
Kayseri’nin yerel siyasetçilerine baktığımız zaman da her partinin, genel merkezlerinin çalışmaları ile doğru orantılı ilerlediğini görüyoruz.
***
Ak Parti Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmaları, ziyaretleri, söylemleri, Kayseri’de İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a yansımış adeta.
***
CHP için de aynı şeyi söylesek yanlış olmaz. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaftanını burada da İl Başkanı Ümit Özer giyiyor. Onlar da ‘genel merkez gibi’ vatandaşların dertlerinden sorunlarından oldukça uzak bir hava içerisinde. Hatta Ümit Hanım başkanlığa ilk geldiği zamanlarda (ilk döneminden bahsediyorum) gündemi oldukça geriden takip ediyordu. Neyse ki bu durumu az da olsa aştı.
***
İyi Parti’nin Kayseri’deki çalışmalarına bakacak olursak da 'den başkasını saymak zor gibi.
Bazen Meclis Üyesi ’ın söylemleri gündemde yer tutuyordu ama o da son zamanlarda suskunları oynuyor.
***
Sonuç olarak Kayseri’de muhalif partilerin olası erken seçime çok da hazır olmadığını söylesek yanlış olmaz.
Ancak, erken seçim olacakmış gibi çalışan isimleri say deseniz; Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve İyi Partili Meclis Üyesi Kazım Yücel’i sayarım.
***
Son olarak; umarım erken seçim olmaz ve seçim giderleri de 3 yıl daha devletin kasasında kalır.




FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI