gaziantep escort
Bugun...


Ahmet Zorlu

facebook-paylas
OY DA VERDİK, HANİ HİZMET?
Tarih: 19-02-2024 22:25:00 Güncelleme: 19-02-2024 22:25:00


Gazetecilik mesleğine adım attığım yıllarda Kabinede Kayseri’den iki bakan vardı. Maliye Bakanı Ziya Müezzinoğlu, o dönemdeki adıyla Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Yüceler.
Kayseri’de düzenledikleri ortak basın toplantısında ilk kez Gıcık Tüneli adını telaffuz etmişlerdi. Hatta Mehmet Yüceler projeyi tanıtırken, “Coğrafya dersi kitaplarında okutulan bilgiler değişecek, Zamantı Suyu Akdeniz yerine Karadeniz’e akmaya başlayacak” demişti..
Projeyle ilgili o günden bu yana yazdığım haberleri, yazıları biriktirseydim, herhalde kalın bir kitap cildi çıkardı.
Peki Gıcık Tünelinde son durum nedir dersiniz?
Tünel açıldı, ama teknokratlarımız tünelden gelecek su üzerinde kafa yormadıkları için, Develi Ovası Sulaması yapılmadığı için Zamantı Irmağı Akdeniz’e akmayı sürdürüyor. Açılan Tünel de Patates ve elma deposu olarak kullanılıyor.
Yani onyıllar önce başlayan tünel açma çalışması yürütülürken, hiçbir siyasi, hiçbir bürokrat “Yahu bu tünelden ne gelecek, geleni nasıl değerlendireceğiz?” diye merak etmedi. Abdullah Gül Hükümeti ve bakanlığı döneminde çok sık bilgi verilen Gıcık Tüneli, bilinçli olarak unutturuldu.
Şimdi bakanlık, Develi Sulamasını inşa ederek çalıştırıp Zamantı Suyunu parayla satıp giderlerini karşılayacak bir girişimci yolu gözlüyor. Zira bu konuda bazı işadamlarına teklif bile götürüldüğünden haberdarım..
Ardından Şükrü Karatepe’nin Belediye Başkanlığı döneminde raftan indirilen Yamula Barajı Projesi geldi.
Amaç, bu baraj ile Kayseri, Yozgat, Kırşehir ve biraz da Nevşehir’in topraklarından oluşan geniş bir alanın sulanması idi. O dönemin yöneticileri, “Türkiye’nin ikinci GAP’ı “ olarak tanıtıyorlardı projeyi.
Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz atmıştı temelini. Bir yandan sulama yapacak, diğer taraftan elektrik üretecekti. Dadağı Tüneli de bu amaçla yapılmış, Boğazlıyan bölgesinde çiftçi yıllardır bu tünelden gelecek suyu bekliyor hala.
Zira, barajın yapım giderlerini karşılayan Enerji Şirketi, bakanlıkla yaptığı sözleşmede günlük belli bir debi, yani yoğunlukta su güvencesi şartı koymuş, gelen suyun bir bölümünü sulamaya ayırdığınızda sözleşmenin öngördüğü miktarın altında su kalıyor enerji için ve buna da firma razı olmuyor haklı olarak.
Kuruluş yıllarında DSİ’nin büyük sulama projesi olarak tanıtılan projede artık sulama bölümü sizlere ömür yani.
Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, o dönem hepimizi heyecanlandıran bir proje ortaya atmış, ‘Kanal Kayseri’ ile Kızılırmak’ı Kayseri’nin içinden akıtacağını söylemişti. Ama o da sistemli olarak unutturuldu. Zira Kızılırmak’ın suyunun tamamı müteahhit firmanın tekelinde ve enerji üretiyor.
Kayseri Hızlı Tren Projesi’nde odak nokta olacaktık. Karadeniz ile Akdeniz arasındaki merkez istasyon kandırmacası uzun sürmedi. Şimdi Tali Hatta razı olduk. Yerköy-Kayseri Hattı.
Kayseri Demiryolu’nun Hattının kent dışına alınması için dökülen milyonlarla yaratılan tali bir demiryolu hattı orada duruyor.
Yani diyeceğim, Hızlı Tren’de Ankara-Sivas hattı bitti 10 yıl sonra Kayseri Sivas’ın, Sivas Kayseri’nin yerini alacak gelişmişlik hızında. Şimdiden buraya yazıyorum.
“Kayseri siyasilerinin ağzından düşürmediği bir söz vardır. Derler ki ‘Yol medeniyettir..”
Batımızdaki Otoban Edirne’yi Urfaya bağlıyor, Kırşehir’den geçiyor.
Diğeri Karadeniz’i Akdeniz’e bağlıyor, Sivas sınırından geçiyor.
Türkiye’nin kavşak noktası sayılan Kayseri ise otobanları, otoyolları uzaktan seyrediyor.
Bütün bunları neden gündeme getirdiğime gelince..
Ne diyor Memleket büyüğü, Hatay konuşmasında;
“Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi?”
Ardından, Tekirdağ Konuşmasında ne diyor, bir de ona bakalım;
"Bizde 'Oy yoksa hizmet yok' deyip milleti açık açık tehdit etmek olmaz"
Ertesi gün Ordu’da ne dedi;
‘Doğalgazı nasıl getirecekler? Biz varsak doğalgaz var biz yoksak doğalgaz yok’
Yahu Sevgili Kayseri Seçmeni, daha cezavindeyken başlamadık mı Recep Tayyip Erdoğan ve Avanesine oy vermeye.
1994 yılından bu yana en fazla oyu buradan almadılar mı.
En kalabalık Tayyip Erdoğan Mitinglerine ev sahipliği yapmadınız mı?
Ama 22 yıllık AKP iktidarında her alanda ilk onda olan Kayseri kamu yatırımlarından 60’lı sıralarda pay alabildi her zaman.
Yani, “Oy yoksa hizmet yok” söylemine inanmayın.
Zira oy verdik, hizmet alamadık kent olarak 22 yıldır, 30 yıldır.
Bu saatten sonra Hızlı tren hattına atılacak bir kılçık, otoyola atılacak bir kılçık meseleyi çözmez, çözmeyecektir.
Yani demek istiyorum ki, diyorum ki;
“Hizmet yoksa oy yok” demediğimiz sürece, meclise gönderdiğimiz vekiller, seçtiğimiz belediye başkanları kendileri ve avaneleri için çalışmaya devam edecektir.
Benden söylemesi..




FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI