gaziantep escort
Bugun...




facebook-paylas
SİYASİ PARTİLER ANALİZİ ( 2 ) İYİ PARTİ
Tarih: 21-10-2020 23:42:00 Güncelleme: 22-10-2020 00:13:00


Bazı dostların isteği üzerine 1 ay kadar önce, büyük kongre ertesinde yazdığım İYİ Parti ile ilgili yazımı yeniden paylaşıyorum. Ne yazık ki o günden, bu günleri işaret etmiştim..!!!
***********************
ŞEHRİN SESİ : SİYASİ PARTİLER ANALİZİ ( 2 )- İYİ. PARTİ...
************************************
İYİ. Parti, MHP. nin güttüğü politikalardan, iç işleyişinden hoşnut olmayan , kongre ile lider değişikliğine gidip, yeni ufuklar açmak isteyen, yıllarca partinin önemli pozisyonlarında görev yapmış ,Ümit Özdağ, Sinan Oğan , Koray Aydın ve Meral Akşener'in bayrak açmaları ve kongre istemeleri ve MHP den dışlanmaları sonucu uzlaşı ile kurulmuş 2 yıllık bir siyasi parti..AKP destekli MHP.nin kongre yaptırmaması, Gemerek mahkemesinden karar aldırılması ve mevcut lider adaylarının, Sinan Oğan hariç uzlaşması ve Meral Akşener'in liderliğinde siyasi hayatımıza girmiş oldu. CHP milletvekili olduğu halde merkez sağ tandanslı Aytun Çırağ 'ın da gayretleri ile Her türlü engellemelere rağmen örgütlenmesini tamamlayıp, , seçime sokulmaması için yapılan tuzaklara rağmen CHP. nin ödünç milletvekilleri ile seçimlere girmiş ve % 9 un üzerinde oy alma başarısını göstermişti...
**********************************
Son Mahalli seçimlerde de MİLLET itifakı ile CHP nin büyük şehirleri almasınada katkı vermiş, Cumhur ittifakının da uykusunu kaçırmıştı..Meral Hanım başarılı saha çalışmaları, hitabeti, dik duruşu ile kısa zamanda beğeni toplamış, iktidardan ve son yıllarda ki ekonominin çöküşü, pahalılık ,işsizlik, hukukun getirildiği sıkıntılardan yararlanarak, , merkez sağ ve ılımlı sosyal demokratlardan da oy almayı başarmış, merkez sağdan ve soldanda isimleri vitrine yerleştirmiş , geniş kitlelere ulaşmayı amaçlamış , bunda da başarılı olmuştu.
*************************************
Ancak ,yuksek siyaset yaparken bir konuyu ıskalamış, parti genel merkezini ve teşkilatları yola çıktığı bazı isimlere teslim etmiş,zor zamanlarında yanında olmuş, partilerini bırakıp Meral Hanımla yurdun dört bir yanını dolaşmış isimler adaylık belirlemelerinde tırpanlanmış, il başkanı bulunamazken il ,ilçe taşkilatlarını kurmuş isimler bazı yerlerde vefasızlığa uğramış ,geniş açılım siyaseti yerine MHP deki alışkanlık ve kadrolaşma düzeni ile marjinalleşmeye başlamış, Türkiye için yeni bir umut ışığı olan parti , son kongre ile tam yükselişe geçtiği sırada , ,delegelere** Şu isimlere oy vermeyin** denilerek listeler dağıtılmış, sonuçta , ağırlıklı olarak merkez sağ tandanslı , yada genel merkezin hoşlaşmadığı, partiye güç veren ( Aytun Çırağ, Ümit Özdağ..vb. ) isimler çizilerek liste dışı kalmaları sağlanmış oldu.. Şimdi her yerde bu tartışılıyor, * acaba Cumhur İttifakının oyunu mu?, yoksa ileride liderlik kavgası mı, Bazılarının bir ayağı MHP de BİR AYAĞI PARTİ İÇİNDE Mİ GİBİ SENARYOLAR YAZILIYOR.?..vb KONGRE nin Ardından 38 milletvekilinin,18 i bu durumu protesto etmiş, hatta Halk Tv de açıkça ,çok sert eleştirilerde bulunmuşlar , kumpası kuranların istifalarını istemişlerdir MERAL HANIM ,parti YÖNETİMİNİ başkalarına bırakarak zor götürürsünüz,SIKINTI BİTMEZ, , sizin için baştacı yapılan CHP den ayrılarak yanınıza gelen, Aytun Bey..vb isimleri yolda bırakmamalısınız, siyasi partiler tarihi benzeri örneklerle doludur. Genel Başkan kalsanızda * PARTİYE MUKTEDİR OLAMAZSINIZ...Sizinle kitleler umutlanmıştı, tamda yakınlaşmaya başlamıştı..??
*****************************************
Cumhur ittifakı olarak %50 yi bulamıyacaklarını anlayan ortaklardan Bahçeli, İP, İLLET, ZİLLET, FETÖCÜ..vb ifadeleri bırakıp *Yuvana Dön ** çağrısı yapmış, Erdoğan da benzeri çağrılarda bulunarak, millet ittifakını bozma yolunda adımlar atmaya başlamış, bu da İYİ Partiye halk indinde güç verilmesine sebep olmuştu. İyi Parti MHP lileşerek marjinal kalmaya mahkum olur. Bilinmelidir ki MHP seçimlerde ESKİ OYUNDAN BİR ŞEY KAYBETMEMİŞ( BİR KISMINI AKP den ALMIŞ OLSADA) , İYİ parti diğer kesimlerden de aldığı oylarla % 9 ,7 oy almıştır.
*************************************
Sonuç olarak, İYİ Parti ve Meral Akşener parti içi kırılmaları önleyemezse, küskünleri, kırgınları kazanamazsa, parti içi barışı sağlıyamazsa, ,sadece MHP nin küskünleri ile yola devam ederse samimiyetle söylüyorum ki, tabiat kanunudur, boşluk doldurulur, su akar yatağını bulur, merkez sağ, ılımlı demokratlar, AKP kırgınları ,iktidardan ümidini kesenler Babacan, Davutoğlu, Demokrat Parti, Doğru Parti vb partilerde yer bulurlar, verilen emekler heba olur..Hele hele Cumhur ittifakı ile cilveleşmeleri, taban hiç kaldırmaz, aldığı oyun % 90 ını kaybeder, dik duruşunu, çizgisini bozmamalıdır.
*********************************
Kayseri özelinde de durum pek farklı değil..,yok zamanında partiyi kuran , maddi manevi emek veren ,başta Hüseyin Tekin olmak üzere Kemal Sandık, Abdülkadir Yuvalı,,il, ilçe başkan ve yöneticilerinin kongrede rakip olanların gönülleri alınmalı, kırgınlıklar giderilmeli, Dursun Ataş Bey Ankara siyasetinden Kayseri ye dönmeli, Kayseri nüfusunun %85 inin merkezde yaşadığını hatırlamalı, yola çıktığı arkadaşlarına ziyaretler yapıp uygun bir zamanda yemek verip desteklerini istemelidir.Sebati Bey'i gayretli görüyorum, Başta Kazım Yücel ve Adnan Kenanoğlu olmak üzere diğer İYİ Parti meclis üyelerini başarılı buluyorum, Kayseri 'nin sorunlarını dile getiriyorlar, haklı itirazlarını yapıp basınla paylaşıyorlar..
********************************
İYİ.Partili arkadaşlar analizimi eleştirilerimi fanatik partili olarak değil, rasyonel mantıkla değerlendirin ,lütfen..




FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI