gaziantep escort
Bugun...


Üstün Tuncer

facebook-paylas
KAYSERİSPOR KAZANMAYI DAHA ÇOK İSTEDİ..
Tarih: 14-02-2024 21:54:00 Güncelleme: 14-02-2024 21:54:00


Evet, Kayserispor kazanmayı daha çok istedi.
Mücadele etti, pozisyon buldu, ama 90 dakika yetmedi. Gol sesi gelmeyince puanlar paylaşıldı.
Kayserispor ve Beşiktaş, bu güne kadar 46 kez karşı karşıya geldi. Kayserispor, Beşiktaş’ın en güçlü olduğu yıllarda yenmeyi başardı. İstatistiklere şöyle bir göz gezdirirseniz, Kayserispor 27 kez Kartal’a yenik düşse de, 10 kez Kartal’ı avlamayı başardı. Ve, bu müsabaka ile beraberlik sayısı11’e çıktı.
Gözler, Kayserispor ve Beşiktaş’ın yeni transferlerinde..
Beşiktaş, tam bir sakatlar ordusu.
Rachia, Ghezzal, Salih Uçan, Aboubakar,Svensson Yakup Arda, Tayfun Bingöl sakat.
Braga’dan kiralanan Al-Musrati kadroda yok. Arnavut oyuncu Ernest Murci kadroda.
Kayserispor, son dakikada da olsa transfer yasağını kaldırmayı başardı ve kadrosuna 3 önemli isim kattı. CSK Moskova’dan Duckens Nazon, İtalya Seri A takımlarından Spezia’dan transfer edilen Mehdi Buorabia ve Karagümrük’ten alınan Otabek Suhukurov ilk 11’de..
İlk yarıda ligin 4. sırasına kadar yükselen ancak sakatlıklar, puan silme cezası, transfer yasakları, cezalar nedeniyle ligin dibine doğru hızla sürüklenen Kayserispor için, Beşiktaş karşılaşması çok önemli bir müsabaka olarak değerlendiriliyordu.
Zira, alt sıralarda yer alan takımlar hızla üst sıralara tırmanırken, Kayserispor üst üste kaybettiği puanlarla dibe doğru sürükleniyordu.
Bu kötü gidişe, “DUR” demek ve yeniden üst sıralara tırmanmak için Beşiktaş karşılaşması büyük önem taşıyordu.
Ya, yeni transferler?
Kayserispor’a güç katabilecekler miydi?
Kayserispor’lu taraftarlar, bir yandan takımlarını desteklerken, diğer yandan da ilk kez Sarı- Kırmızılı formayı giyen Ducens, Mehdi ve Otabek’i dikkatle izliyordu.
Müsabaka sonunda, Kayserispor’un yeni transferleri tam not aldı.
Mehdi, Orta sahada güven verirken, tekniği, oyun kurması ve yönlendirmesi ile Kayserispor’un orta sahasına büyük güç kattı. Kayserispor, belki de iki sezondan beri orta sahasına ilk kez Mehdi gibi tecrübeli, “Dinamo” gibi görev yapan bir ismi kadrosuna katmayı başardı. Otabek, henüz tam hazır görünmedi. Ancak, önümüzdeki haftalarda Kayserispor’a büyük güç kacağı kesin. Dukenzs Nazon’a gelince, güçlü fiziği ve tekniği ile Thiam’ın yerini dolduracak gibi. Kayserispor’un Beşiktaş karşısında uyguladığı taktik gereği pek topla buluşamamış olsa bile, Kayserispor’un önümüzdeki haftalarda daha etkin ve daha keyif veren bir oyun ortaya koyacağı ve takımına katkı sağlayacağını tahmin etmek zor değil.
Kayserispor, 90 dakika boyunca hep kazanmak istedi.
Beşiktaş’a karşı cesurca saldırdı.
Oyunu güzelleştiren, mücadelesi ile tribünlere ayağa kaldıran taraf hep Kayserispor oldu.
Beşiktaş, isteksiz ve durgun oyunu ile, “^Beşiktaş bu mu?” dedirtecek kadar sıradan bir oyun sergiledi. Taraftarlarını mutlu edecek, heyecanlandıracak, ayağa kaldıracak bir oyun sergileyemediği gibi önemli bir gol pozisyonu da bulamadı. Kısacası, 3 bine yakın Siyah-Beyazlı taraftar, Beşiktaş’ın bu durgun ve isteksiz oyunundan ne mutlu oldu, ne de tatmin oldu?
90 dakika sona erdiğinde, alınan 1 puana sevinmek zorunda kaldılar.
Kayserispor, maçın ilk 5 dakikasında Beşiktaş savunması üzerine şiddetli bir baskı uyguladı. İki önemli pozisyon yakaladı. Olmadı..
4. dakikada Gökhan’ın şutu güzeldi, olmadı..
30. dakikada Mehdi, Adrian Worrall’dan kaptığı topu Cardoso ile buluşturdu, Cardoso güzel vurdu, bu kez Mert izin vermedi.
60. dakikada, Aylton Morte’nin Ducens’e aktardığı güzel bir pas var, yine olmuyor.
Son dakikalar yine Kayserispor’un baskısı altında geçiyor. 86’da Ramazan’ın güzel bir vuruşu var ama, kalede Mert var, izin vermiyor.
Müsabakanın yıldızı Kayserispor’da 70 numaralı forması ile mücadele eden. Allyton Morte oldu.
İlk düdük çaldı, Morte,90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmadı. Bitmeyen enerjisi ile topu takip etti, rakibini kontrol etti, top çaldı, Beşiktaş savunmasını darmadağın edip ceza sahasına kadar girdi, arkadaşları için gol pozisyonları yarattı, takımına 3 puan kazandırmak için bütün gücünü kullandı.
Morte, Mücadele ve savaşçı ruhu ile haftaya damgasını vuran isim oldu.
Bu arada, Beşiktaş’ta Mert Günok’un hakkını da vermek gerek. Kayserispor’un etkili ataklarına, soğukkanlı bir şekilde müdahalesi, yerinde çıkışları ve zamanlaması ile Beşiktaş kalesine duvar ören isim oldu. Mert, köşe atışları, ceza sahası üzerinden kullanılan serbest vuruşlar dahil olmak üzere ceza sahası üzerine gönderilen hava toplarının tamamını almayı başardı.
Genel bir değerlendirme yapacak olursak, Beşiktaş taraftarı ne oyundan, ne de sonuçtan mutluydu. Sarı-Kırmuzılı taraftarlar ise, önümüzdeki haftalar için çok daha umutluydu..
Kayserispor cephesine gelince, tam 10 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Sarı- Kırmızılı taraftarlar, Beşiktaş karşısında ortaya konan mücadele ve kazanma arzusu yanında, takıma yeni katılan 3 yeni oyuncunun futbolu ve kalitesi ile takımlarına olan güven duygusu daha da arttı.
Müsabakanın iki kahramanı,
Morte ve Mert’e alkışlar..




FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI