gaziantep escort
Bugun...



MEGA PROJELER CENGİZ'E

TBMM ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2021 yılı elektrik enerjisi alım ihalesini, Mehmet Cengiz’in şirketi aldı. Cengiz’in şirketine yaklaşık 17 milyon TL ödenecek.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-12-2020 12:10:07 Tarih: 15-12-2020 11:55

MEGA PROJELER CENGİZ'E

Yolsuzluk operasyonları sürecinde halka ettiği küfürle hatırlanan ve AKP iktidarındaki tüm “mega projeleri” tek başına ya da konsorsiyum içinde yer alarak üstlenen Mehmet Cengiz, kamu kurumlarından aldığı milyonlarca liralık ihalelere bir yenisini daha ekledi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Mehmet Cengiz’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi, TBMM ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın milyonlarca liralık elektrik enerjisi ihalesini aldı.

TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı 13 Kasım tarihinde 2021 yılı elektrik enerjisi alımı için bir ihale düzenledi. İhaleyi, 12 milyon 932 bin TL teklif veren Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi’nin kazandığı açıklandı. TBMM ile şirket arasında da 3 Aralık tarihinde sözleşme imzalandı.

BİR İHALE DE BAKANLIKTAN

Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi bir de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan ihale aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 20 Ekim tarihinde “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hizmet Binası 2021 yılı Serbest Piyasadan Elektrik Enerjisi Alınması İşi” adı altında bir ihale düzenledi. Bu ihaleyi de 3 milyon 424 bin TL teklif veren Cengiz Elektrik Şirketi’nin kazandığı ve 16 Kasım tarihinde sözleşme imzalandığı belirtildi.

MEGA PROJELER CENGİZ'E

Mehmet Cengiz’in sahip olduğu Cengiz Holding, AKP döneminde kamudan garantili ve yüksek maliyetli projeler aldı. Ulaştırma ve enerji projelerinde yıldızını parlatan şirkete en büyük piyango, Seydişehir Alüminyum özelleştirmesiyle vurdu.
Cengiz’in yaptığı işlerden bazıları şöyle:

-İstanbul 3’üncü Havalimanı,

-Hasankeyf Ilısu Barajı,

-Kuzey Marmara Otoyolu,

-Yusufeli Barajı ve HES,

-Akkuyu Nükleer Santral Limanı,

-Ordu-Giresun Havalimanı,

-Rize-Artvin Havalimanı,

-Hüseyin Avni Paşa Korusu.

 

 

 

 

 

 

 

 

ilerihaber.org




Editör: Mehmet Pekbaş




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI