gaziantep escort
Bugun...



Norveç-Rusya sınırında ilginç uyarı yazısı

Norveç-Rusya sınırını oluşturan ırmağın kıyısındaki uyarı tabelasında ziyaretçiler için ilginç bir uyarı yer alıyor: ''No peeing towards Russia'' (Rusya'ya doğru işemeyiniz)

facebook-paylas
Güncelleme: 28-08-2021 11:40:49 Tarih: 28-08-2021 11:34

Norveç-Rusya sınırında ilginç uyarı yazısı

Norveç-Rusya sınırını oluşturan ırmağın kıyısındaki uyarı tabelasında ziyaretçiler için ilginç bir uyarı yer alıyor:  ''No peeing towards Russia'' (Rusya'ya doğru işemeyiniz)

The Barents Observer gazetesinin haberine göre, yazının bulunduğu yer, bölgeye gidenlerin uğrak yeri olan Grense Jakobselv yerleşim birimi. Turistler bu noktada selfi çektiriyor, çünkü ırmağın karşı tarafında Rus sınır direği açıkça görülebiliyor. 

Sınır çizgisini oluşturan ırmakta su seviyesi düştüğündü karşı kıyıya olan mesafe birkaç metreye düşüyor. Yazı da ''tedbir amacıyla'' asılmış. Herhangi bir sorun yaşanmasının önüne geçilmek istenmiş. 

Norveç Sınır Komiseri Jens Hoilund, böyle bir yazıya gerek duyulacak bir olay yaşanmadığını söylüyor  Hoilund, askeri sınır muhafızlarının genellikle bu alanda ziyaretçileri “bu tür girişimler bir olaya dönüşmeden” önceden uyardığını belirtiyor. Jens Hoilund, "Polis, sınır muhafızları ve sınır komiserliği, hakaret dahil olmak üzere Rusya ile yapılan anlaşmanın ihlaline yol açabilecek olayları önlemeye çalışır" diyor.

Grense Jakobselv, Norveçli ya da ülke dışından gelen turistlerin gözde uğrak yerlerinden biri.  Sınırın Norveç tarafındaki dar yol, bazı yerlerde doğrudan nehir kıyısına iniyor. Yol boyunca yer alan uyarı levhaları, ziyaretçilerin nasıl davranmaları gerektiğini hatırlatıyor.

Finnmark Polis Şefi Ellen Katrine Haetta da tabelayı oluşturulma sürece hakkında bilgi sahibi değil. Jens Hoilund, yazının oraya konulmasına kimin ve ne zaman karar verdiğine dair bilgisi olmadığını söylüyor. “Ancak,” diyor Hoilund, “turistlerin sık sık durduğu, genellikle uzun bir yolculuktan sonra ilk durak olan bir yerde. Bazılarının bölgede idrar yapma cazibesine kapılmış olması muhtemeldir.” Bölgenin kamera gözetimi altında olduğunu da hatırlatıyor yetkililer.

Sınırda davranış kuralları

Norveç'in kuzeydeki doğu komşusuyla sınırıyla ilgili 1950'den kalma bir yasa bulunuyor. Bu, vatandaşların yakın sınır bölgelerinde ne yapıp ne yapmayacağını düzenliyor. 

Yasa, "sınır boyunca komşu devlete veya yetkililerine yönelik hiçbir saldırgan davranışa izin verilmeyeceği'' ilkesini getiriyor. Bu yasanın ihlali durumunda, 3 aya kadar hapis ve 3.000 Krondan (290 Avro) başlayan para cezası öngörülüyor. Yasanın kapsamındaki ihlalleri de sınır polisi tespit ediyor. 

Sınır ihlali yapan el

Birkaç yıl önce, aynı bölgede Rusya'ya taş atan dört kişi sınır muhafızları tarafından gözaltına alınmış. 

Geçen kış, bir kadın sol elini Rusya sınırından geçirmiş. Polis tarafından 8.000 kron (772 Avro) para cezasına çarptırılmış Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olay, Norveç, Rusya ve Finlandiya sınırının ortak noktası olan Pasvik Vadisi'ndeki Treriksroysa'daki yokuşun tırmanışında yaşanmış. 

Norveç-Rusya sınırı

Norveç'in Rusya'ya olan 197,7 km uzunluğundaki kara sınırı, muhtemelen Rusya'nın tüm dış sınırlarının en barışçıl sınırı. 1826 yılından bu yana değişmeyen sınır aynı zamanda bir barış işareti sayılıyor. Zira Norveç, Rusya'nın savaşmadığı tek komşu. 

Sınır aynı zamanda NATO'nun Rusya ile olan en kuzeydeki kara sınırı. 




Kaynak: ajansbizim

Editör: Mehmet Pekbaş




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI