gaziantep escort
Bugun...




facebook-paylas
Komik Olma Sayın Bakan!
Tarih: 21-02-2020 22:03:00 Güncelleme: 21-02-2020 22:58:00


Tarım bakanı saman üzerinden sn Kılıçdaroğlunu eleştirmiş. Aslında hiç güleceğim yoktu. Anlatayım sizlerde gülün o zaman.

AKP hükümetlerinde biz ne tarım bakanları gördük. Sağlık bakanı olmayı beklerken tarım bakanı olan fakirin birini tarım bakanlığı personelinin ağzından aynen şöyle anlatayım.

"Beyfendi göreve başlar, bir kaç gün sonra bakanlık yetkililerinden birifing almaya karar verir. Yetkililer gelip anlatır. Sıra hayvancılık birifingine gelir.

Başlar bakanlık yetkilileri anlatmaya.

İnek, dana, düve, buza, tosun, boğa, teke, oğlak, kuzu, koç, şişek, toklu, malak ...

Bürokratlar anlatır durur sorunları anlatmasına da, fakirimin bilmediği kelimeler var, daha önce duymuş gibi bir çoğunu da, ne olduğunu bir türlü çıkaramaz sn bakan.

Bakan bey odasına bir yazı tahtası getirtir. Ve tahtaya şöyle yazdırır.

İnek : doğurmuş dışı sığır
Düve. : henüz duğurmamış dişi sığır
Buzağı : yeni doğmuş bebek sığır
Tosun. : et amaçlı beslenen erkek sığır
Boğa : damızlık erkek sığır
Teke : erkek keçi
Oğlak : keçi yavrusu
Koç. : erkek davar
Davar : koyun
Malak : manda yavrusu

Diye yazılır, ilerleyen günlerde bir yetkili gelip cümle içinde bu kelimelerden birini kullansa bakan hemen tahtaya gözünü kaçırırmış.

Kayseri tarım fuarına gelen tarım bakanı gelmiş ezberden konuşuyor. Çökerttikleri tarımı ve hayvancılığı anlatacağına sap yiyip saman tükürüyor, sn kılıçdaroğlunu eleştiriyor.

Asrı sadetleri başlamadan önce, yani 2002 yi tarihler henüz göstermemişken, Türkiye kendi kendine tarımda ve hayvancılıkta yeten yedi ülkeden biriydi.

Kendileri gelmeden önce ayran milli içecekti. Şimdi saman ithal, inek ithal, bu başarı Adaletten ve kalkınmada münezzeh Adalet kalkınma Partisi iktidarlarının büyük başarısıdır.

Türkiye cumhuriyeti tarım bakanlarına artık Fransadaki tarım fuarlarında Fransız hayvancılığına yaptıkları katkılardan dolayı madalyalar takılmaktadır.

Tarım bakanı tarımın sıkıntılarından sanırım haberdar değil ki boş cümlelerle fuar gezerken hamisi gibi Kılıçdaroğlu fobisine kapılmış durumda.

Bakan beyi Kayseride köylünün tarlasına, ahırına ve sofrasına davet ediyorum.

Çiftçinin Ziraat bankasına, Tarım Kredi kooperatifine, tüccara, tefeciye, yemciye, gübreciye borçlarına göz atmaya bekliyorum.

Ve kendisine söz veriyorum düve nedir, dana nedir diye sormayacağım.

Orhan Karakoçluoğlu
 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI