|
Tweet |
Adana’da son yıllarda tarım alanlarında sıkça kullanılmaya başlanan “dolu savar” cihazlarının kullanımı yasaklandı.
Bölgede yağışların düzensizleşmesi üzerine üreticiler arasında, bu durumun dolu savar cihazlarından kaynaklanabileceği yönünde artan şikayet ve taleplerin ardından karar alındı.
Adana Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, yasağa ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bilindiği üzere bölgemizde son yıllarda yağışlar düzensiz bir hal almıştır. Meteoroloji uzmanları bu durumu iklim değişikliğine bağlasa da çiftçilerimiz, son yıllarda yoğun olarak kullanılmaya başlanan dolu savar cihazlarının da etkili olduğunu düşünmektedir. Üreticilerimizden gelen yoğun taleple birlikte harekete geçen Adana Valiliği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bu cihazların kullanılmasını yasaklamıştır.”
Alınan karar doğrultusunda, Adana genelinde dolu savar cihazlarının kullanımı tamamen durdurulacak. Denetimlerin, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yürütüleceği öğrenildi.