İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İran İslam Cumhuriyetinin müttefiki olan Yemenli Husi isyancıların Tel Aviv havaalanına ateş açmasından dört gün sonra yaptığı açıklamada, İsrail'in “Gazze'de Hamas'a yaptığını” İran liderlerine de yapmak niyetinde olduğunu söyledi.
Bakan bugün yaptığı açıklamada, “Husi terör örgütünü finanse eden, silahlandıran ve sömüren İranlı liderleri uyarıyorum: sizin vekillerinizin sistemi sona erdi ve şer ekseni çöktü” dedi.
Katz, “Doğrudan siz sorumlusunuz. Beyrut'ta Hizbullah'a, Gazze'de Hamas'a, Şam'da Esad'a yaptıklarımızı Tahran'da size de yapacağız” diye ekledi.
İsrail ordusu, Ben Gurion uluslararası havalimanına pazar günü Husiler tarafından düzenlenen füze saldırısına karşılık olarak, bu hafta Yemen'in başkenti Sanaa'daki havalimanına, bölgedeki elektrik santrallerine ve çimento fabrikalarına saldırılar düzenledi.
İsrail'in ezeli düşmanı İran tarafından desteklenen Husiler, başta Hamas ve Hizbullah olmak üzere, Tahran'ın İsrail'e karşı “direniş ekseni” olarak tanımladığı yapının bir parçası.
Ancak İran, onlara askerî yardım sağladığını reddediyor. Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını iddia eden Husiler, Gazze'de İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlamasından bu yana İsrail'e yüzlerce füze ve insansız hava aracı saldırısının sorumluluğunu üstlendi.
ABD ile ateşkes anlaşmasına varmış olmalarına rağmen Husiler İsrail'e saldırmaya devam edeceklerini açıkladılar ve dün İsrail topraklarına üç insansız hava aracı fırlattıklarını duyurdular.