escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort bayan escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Sudan'daki bombardımanlarda iki günde en az 127 kişi öldü

Sudan'da, son iki günde, varil bombaları ve savaşan tarafların bombardımanı sonucunda çoğu sivil en az 127 kişi öldü.

facebook-paylas
Tarih: 11-12-2024 09:01

Sudan'daki bombardımanlarda iki günde en az 127 kişi öldü

Sudan'da,  son iki günde, varil bombaları ve savaşan tarafların bombardımanı sonucunda çoğu sivil en az 127 kişi öldü. 

Ordu ile paramiliter Hızlı Destek Güçleri (RSF) arasında 20 aydır devam eden savaş, ateşkes çabalarının durması ve başka yerlerdeki krizlerin dünyanın dikkatini çekmesi nedeniyle giderek daha kanlı bir hal alıyor. 

Ordu, RSF'nin kontrol ettiği ülkenin yarısında hava saldırılarını arttırırken, RSF de köylere baskınlar düzenliyor ve yoğun topçu saldırıları gerçekleştiriyor. Her iki saldırı da sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgeleri hedef aldı.

Demokrasi yanlısı El-Faşir Direniş Komitesi, Pazartesi günü Kuzey Darfur'un Kabkabiya kasabasındaki pazara sekizden fazla varil bombası isabet ettiğini açıkladı. Bir insan hakları grubu olan Emergency Lawyers, 100'den fazla kişinin öldüğünü ve yüzlerce kişinin yaralandığını bildirdi. 

Ordu, bölgedeki son dayanağı olan eyalet başkenti El Faşir'in kontrolü için RSF ile savaşırken Kuzey Darfur'daki kasabaları sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor.

Acil Durum Avukatları tarafından paylaşılan bir görüntüde bir toplu mezarda kefenlenmiş cesetler görülüyordu. Görüntülerde ayrıca yanan ateşler ve enkaz halindeki dükkanlardan ve meyve tezgahlarından taşınan insanlar da yer alıyor. 

Acil Durum Avukatları, isabet alan bir otobüste bulunan en az 14 kişi de dahil olmak üzere en az 20 kişinin öldüğünü söyledi. Ordu tarafından kontrol edilen eyalet hükümeti 65 kişinin öldüğünü ve diğer yaralıların yakındaki Al-Naw Hastanesine nakledildiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler, 30 milyondan fazla insanın yardıma ihtiyacı olduğunu ve yaklaşık 12 milyon kişinin evlerini terk ettiğini söyledi.

Yerinden Edilmiş İnsanlar Koordinasyon Komitesi sözcüsü Adam Rojal'a göre, Salı günü bombardımanda yedi kişinin öldüğü Kuzey Darfur'daki Zamzam kampında kıtlık ilan edildi. 




Kaynak: ajansbizim

Editör: Mehmet Pekbaş




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
resmi ilanlar
Henüz anket oluşturulmamış.
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI