Aydın, Erzurum ve Karaman’da üç ayrı “organize suç örgütü”ne yönelik operasyonda aralarında elebaşılarının da bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üç lide Kuyu-2 adı altında düzenlenen operasyonlara ilişkin ayrıntıları açıkladı.
Yerlikaya, “Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli beş ilde Jandarma tarafından düzenlenen Kuyu-2 operasyonlarında Aydın’da Hakan Gürel’in, Erzurum'da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay'ın, Karaman’da İbrahim Öztürk’ün elebaşılığını yaptığı üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 45 şüpheli yakalandı” dedi.
Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, Jandarma birimlerinin yürüttüğü çalışma sonucu düzenlenen operasyonlarla ilgili bazı ayrıntılar şöyle:
-Aydın’da Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda “nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanununa muhalefet suçlarını işledikleri tespit edilen” 21 şüpheli yakalandı. Bu kişilerin online satış platformlarında kurye olarak faaliyet gösterdikleri, akaryakıt istasyonlarından yakıt alınmış gibi göstererek, sahte faturalar ve fişler karşılığında devleti yüksek meblağlarda zarara uğrattıkları tespit edildi.
-Erzurum merkezli soruşturmada bu il ve Muş’ta düzenlenen operasyonlarda "uyuşturucu madde imal ve ticareti suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen” 11 kişi yakalandı. Bu kişilerin “Erzurum ve Muş'tan temin ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri piyasaya sürdükleri” belirlendi.
-Karaman merkezli çalışma kapsamında bu ilde eve Konya’da düzenlenen operasyonlarda yedi kişi yakalandı. Bu kişilerin yüksek faizle zor durumdaki vatandaşlara borç para verdikleri, bunun karşılığında aldıkları senetleri iade etmedikleri, tehditle yeniden para almaya çılıştıkları, aldıkları teminatı icra yoluyla ya da tehditle şebeke mensuplarına devrini sağladıkları tespit edildi.
Operasyonlarda tabanca ve av tüfekleri, uyuşturucu madde, uçta kullanıldığı tespit edilen çok sayıda sahte belgeler, senetler ve tapu belgeleri ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.